Македонија
31. October 2021 - 20:48

ДИК: Водство на Јакимовски пред Весковски во Карпош од преброени 19,59%

Според првичните податоци објавени на веб странaта на ДИК, за градоначалник на Карпош од обработени 19,59% од гласовите води Стевчо Јакимовски.
 
Кандидатот од ГРОМ Стевчо Јакимовски освоил 3.046 гласа, додека кандидатот на СДСМ Душко Весковски 2704.