Loading Video...
Свет
11. September 2021 - 16:34

Австрија го стави целиот Западен Балкан на црвената ковид листа

Австрија ја стави Македонија на црвената ковид листа. Тоа значи дека од сега македонски граѓани кои имаат потврда за целосна имунизација ќе може да патуваат во Австрија.  

Потврдата важи една година од примањето на втората доза вакцина против Ковид 19.

Покрај Македонија, на црвената листа се најдоа и другите земјите од Западен Балкан.