Македонија
22. May 2020 - 12:45

23 нови случаи на Ковид-19 во нашата земја

Во последните 24 часа регистрирани се 23 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 702 тестови.

По градови:

Скопје – 12
Куманово – 4
Тетово – 4
Прилеп – 2
Неготино – 1

Со ова вкупниот број позитивни тестови во земјава достигна 1921.

Истовремено, 9 пациенти се излекувани, а не е регистриран ниту еден смртен случај.